Heste i træning

Heste i træning

Heste tages i træning for kortere og længere perioder.

Ekstempler på Fokus i træningen:

  • Arbejdet fra jorden
  • Longearbejde
  • Tilridning og uddannelse af hesten under rytter
  • Omskoling
  • Genopretning af problemheste
  • Genoptræning af skadet heste

Inden en hest kommer i træning, er det vigtigt at forventninger og mål for forløbet afstemmes, således at du som hestens ejer og jeg, arbejder ud fra samme udgangspunkt.
Vi gennemgår hestens baggrund (fysisk og psykisk), årsag til den sættes i træning, ejers ønsker og forventninger til forløbet, samt hvor lang en periode hesten ønskes i træning.

Ved tilridning tages heste tidligst i træning når de er fyldt 4 år.

Når hesten kommer

Når hesten kommer til stalden, bruger jeg den første uge på at lærer den at kende. Jeg finder ud af hvad personlighed den har, og deraf finder jeg ud af hvilken fremgangsmåde der er bedst for lige den hest. Jeg går forskellige signaler igennem, og finder ud af hvad hesten forstår og hvor hurtigt den lærer at forstå nye ting.

I denne uge finder jeg også ud af hvad behovet er for hesten, og den forudsatte målsætning, vil blive ændret her, hvis det ses nødvendigt.

Hvis ejer ikke er enig i evt. ændring af trænings forløbet, kan hesten hesten hentes hjem.

Hestens træning

Det er vigtigt for mig, når jeg træner med hestene, at jeg sørger for at hesten har rolige og behagelige omgivelser og at jeg har en behagelig og tilpasset tilgang til hesten. Heste (og alle andre) kan bedst forstå og indlærer nye ting i struktureret, rolige og positive omgivelser. Dette gør jeg meget ud af at sørge for, i alle mine lektioner med hestene.

Min fremgangs måde, er meget forskellig, alt efter hvad den individuelle hest har behov for.

Jeg strukturer hver træning efter hvilke fysiske evner hesten har og hvad mentale kapacitet den har. Hesten vil aldrig blive bedt om at udfører noget den ikke har evner til. Og i hver træning sørger jeg for at den får succes i de lektioner jeg beder den om.

Du kan også vælge at være i træning med din hest, hvor at jeg træner den nogle dage om ugen, og så er du med, og får undervisning med din hest de andre dage. På den måde vil du være med hele vejen.

Forholdene på gården

Hesten vil have sin egen boks med paddock, samt ene fold at gå på i dagtimerne.

Hestene bliver fodret så naturligt som muligt. Dvs størstedelen af deres foder består af grovfoder (wrap). Det krybbe foder de får, er PerformVit, EspO3 fra Dangro og Roepiller.

Hvis du ønsker dit eget foder, kan det sagtens arrangeres.

Vi kan sagtens sammensætte et individuelt trænings forløb for dig og din hest, alt efter ønske. Du er velkommen til at kontakte Maria og hører hvad der kan lade sig gøre.

*HINGSTE TAGES IKKE I TRÆNING Pt: