Løsdrift

Vi har en dejlig stor løsdrift fold, til hopper og vallakker, i bakket terræn og med skov. Hestene har en stor foderplads med stabilgrus, så der ikke kommer mudder om vinteren. Her får hestene deres fælles wraphø. udover wraphø om natten, har hestene adgang til halm hele døgnet. Der er grusstier rundt på folden og hvor hestene spiser, så de ikke står i mudder om vinteren.

Grovfoderet og vandet er placeret i hver sin ende af folden, så hestene skal vandre. Dette gør at den naturlige bevægelse får gang i et sundt blodomløb og fordøjelse.

Løsdriften har et stort hus med højt til loft, på 15x8m med 2 ind-/udgange, så ingen heste blir klemt. Det er strøet med træpiller.

I løsdriften vil der blive muget hver dag både i deres hus og på deres foderplads, så hestene altid kan stå tørt og rent. Så det behøver du ikke som ejer at ordne.

Vi har 2 bokse med paddock til, som alle i løsdriften kan benytte hvis efter behov, eller hvis en løsdrifthest bliver syg.

Man må gerne benytte de 2 bokse til at strigle-, hygge i osv. Men man skal huske at gøre pænt efter sig og fjerne lort.

Fodring

I løsdriften Fodrer vi med wraphø og krybbefoder. Hestene har wraphø i slowfeeder net, ad libitum om natten i 4 store foderkasser og får deres krybbefoder i spand 1 gang dagligt.

Ejerne skiftes om aften fodring (3 gange om måneden), dvs at åbne leddene ind til wrapkasserne. På denne måde kan løsdrift ejere få fridage fra stalden.

Hestene får lukket for wrapkasserne om morgenen ca. kl 6, og de vil få deres spandfoder mellem kl 6-7.

Om eftermiddag/aftenen blir leddene åbnet igen, ind til wrapkasserne mellem kl 15-16

Selvpas eller fuldpas

I løsdriften kan ejer selv vælge om han/hun vil tilkøbe service.

Selvpas

  • Ejer passer selv sine 3 månedlige vagter

Fuldpas

  • Ejer betaler sig fra at tage de 3 månedlige fodervagter

Om Sommeren (ca midt maj – oktober) vil alle hestene (også bokshestene) få mulighed for at gå på døgnfold.

Dem der tåler græs, kan komme på græs (de går på græs om natten, og på jordfold om dagen)

Det er kun om natten at hestene er på græs, i dagtimerne går de på jordfold, for at undgå fede heste.

De heste som ikke tåler græs vil blive på en af vores to jordfolde, og indgå i foder ordning og vagter med de andre hesteejere.