Maria D Cheung

Hvem er jeg

Jeg har arbejdet med heste, professionelt, siden 2007.

Jeg har redet i de fleste discipliner Siden jeg startede med ridning som barn, inden jeg fandt min hylde i Akademisk Ridekunst.

Min store forkærlighed til heste, går helt tilbage til barns ben. Jeg har altid ønsket at være omkring heste, og har forsøgt igennem mange forskellige discipliner, at finde frem til den form for samvær jeg ønskede.

Det fandt jeg i Akademisk Ridekunst.

I den forbindelse har jeg fået lov til at udvikle mit ”at finde ud af” gen, og jeg elsker at researche og prøve de ting af som jeg opdager.

Jeg studeret, funderet og praktiseret alt hvad jeg har kunnet suge til mig af viden der omfatter heste, lige fra kommunikation, adfærd, biomekanik, amatomi, sadeltilpasning, hovbeskæring, fodring og fordøjelse, sundt hestehold, mm.

Træningen af mine heste går, for mig, ud på at forbedre min kommunikation med dem, og udvikle mig til at kunne motivere og inspirere dem til det samarbejde der skal til, for at gymnasticere, styrke og holde mine heste sunde.

Jeg træner kommunikationen med hesten, udfra hestens naturlige adfærd med hinanden, og dens biomekaniske naturlige reaktioner. Hestens sind kommer altid i første række, men går som regel hånd i hånd med dens fysiske velbefindene

Jeg har igennem årene specialiseret mig i genopretning og rehabilitering hos de ”mentalt” opgivet heste. Det er utrolig givende at kunne hjælpe heste og mennesker med de redskaber som gør det muligt for dem, at forstå hinanden og udvikle sig sammen.

I de sidste par år har jeg gjort mig meget i den Islandske hest, og træning af disse. Det er en noget anderledes tilgang til træningen der skal til, for at disse heste forstår-, og kan begynde at arbejde sundt i deres kroppe.

Jeg har siden 2014 været licenseret Bent Branderup® Træner.

Bestået prøver:

  • Groundwork/ Longe
  • Væbner prøve
  • Ridder Prøve
  • Piaffe prøve
  • Levade prøve

Udover at være engageret i hestene, har jeg på hjemmefronten min mand, Chi Hou og vores søn, Gabriel.